t-1-dan-th

T -1 Dan

Dan je protekao kako sam mogao poželjeti. Rano ujutro na servis i obećanje da će za 1:30h biti sredjen točak, zadnji mjenjač i da će iskontrolisati cijelo biciklo. Dogovorih i pranje da mi vranac ne bude za sramotu. U 9h je startovao zvanični plivački trening. Na stotine triatlonaca strpljivo su čekali u redu i u grupama po 5-8 ulazili u Indijski okean na nekih 2min razmaka.Temperatura vode je oko 16-17 stepeni. Plivalo se nekih 300m do prve bove i onda okret i izlaz nazad na plažu. Realno, samo da se proba oprema i temepratura vode. Za sve ostalo, prekratko vremena je bilo. Talasi su zadavali male probleme jer se bova teško (nikako) locirala. Čekam sjutra da vidim hoće li veće bove biti na glavnim okretima jer ako budu ove, može biti problema sa lociranjem.

t-1-dan02t-1-dan03

t-1-dan05

Nakon plivanja, preuzeo sam biciklo i sve radi kao sat. Pravac hotel, finalno pakovanje za check-in, oprema podijeljena po torbama i to je to.

U tranziciji kao u košnici, ali bez nervoze i znao se svemu red. Provjera bicikla, kacige, broja, torbi, fotkanje bicikla, ostavljanje stvari na svoje mjesto i za mene finalna provjera jesu li mi promjenili ime države :) Već je upoznat priličan broj ljudi iz IRONMAN-a sa mojim problemom, tako da su me neki i prepoznali i pozvali su me u kombi koji koriste za mjerenje vremena da se lično uvjerim da sam i za njih Crnogorac. Da, pisaće Montenegro na finalnim rezultatima :)

t-1-dan08

t-1-dan010

t-1-dan09

I za kraj… Za ovo sjutra sam se pripremao dugo vremena. Prioritet mi je da trku privedem kraju i vrijeme mi je potpuno nebitno. Ako se ostvare moje prognoze, na cilju sam za 13h. Ako probijem gore koji sat – i dalje sam prezadovoljan. Kraj trke je u 23:45h pa ko nije završio, treba više da trenira. Plan je da izadjem iz vode za 1:20h, T1 7-10min, biciklo 6:30h (ooo vjetre!), T2 5-7min i trčanje 4:30-5h. Biće još trka za popravljanje vremena, ali sada sam fokusiran samo na liniju finiša.

Uživo je moguće pratiti moje prolazne tačke na ironman.com tako što ćete u Live results kucati moj broj 923 ili prezime. Tu cete naci ukupno vrijeme plivanja, T1, segmente na biciklu kako ih budem prolazio, T2 i trebalo bi na trčanju ipdate svakih 5 ili 10km. Takodje, najavili su i uživo video prenos sa komentarima i live stream sa cilja. Očekujte me nedje od 19:30h pa nadalje.

Sjutra navijajte za Andreja, jer njemu treba jedno od prvih 5 mjesta da se kvalifikuje za Konu, a na mene mislite!

t-1-dan07

Maja će biti uz stazu na trčanju i prenosiće mi poruke podrške, pa makar ih i izmišljala :)

Da ne pametujem više, to ću ostaviti za koji dan ako sjutra sve prodje po planu!

t-1-dan06

WORK HARD, LOVE ALWAYS!