Plavnica 2015

Prijavite se za prvi ovogodišnji CG triatlon!

Počele su prijave za prvo triatlon takmičenje u ovoj godini kod nas. Na sajtu Triatlon saveza Crne Gore možete popuniti prijavu i prijaviti se učešće u bilo kojoj od tri discipline (sprint individualno, sprint štafete i olimpijski individualno). Organizator je pripremio i bogat startni paket po promotivnoj cijeni, što je rijetkost za triatlon trke kod nas i u okruženju.

Ideja i želja organizatora je da na svaki način animira i motiviše triatlonce iz Crne Gore i inostranstva da učestvuju na ovoj trci, ali i da što veći broj rekreativaca uzme učešće u svom prvom triatlonu.

plivanje_pocetak

Početak plivanja

Zona izmjene

Zona izmjene

Veliki broj učesnika garantuje atraktivnost same trke, a moguće je i da će organizator trke prilagoditi okrete i zonu izmjene kako bi biciklistički i trkački segmenti bili rasterećeniji.
S obzirom da su protekla 2 dana od objave detalje vezanih za trku i početka prijava, do sada je prijavljeno velikih 19 takmičara i takmičarki iz Crne Gore, Hrvatske i Ukrajine. Najavljen je i dolazak triatlonaca iz Srbije, pa se očekuje da broj prijavljenih u nedjelji koja slijedi, premaši 40.

Evo i organizacionih detalja trke za sprint distancu:

Plivački segment

Pliva se od restorana Plavnica, riječnim rukavcem u jednom pravcu 375m, nakon kojeg se vrši okret i pliva se u suprotnom smjeru. Izlazak iz vode i dio do T1 je popločan, što svima odgovara u potpunosti.

Biciklistički segment

Biciklistički segment

Po izlasku iz T1, kreće se ravnicom prema magistrali. Nakon 3,3km pravi se prvi okret i vozi se nazad prema restoranu. Ukupno se voze 3 kruga po idealnom asfaltu i pravcu bez većih krivina i uspona, a staza je zatvorena za saobraćaj drugih vozila i izuzetno bezbjedna. Nakon završetka biciklističkog segmenta, ulazi se u T2 i nakon toga slijedi trkaćki segment trke.

Trkački segment

Trkački segment

Trči se asfatiranim trotoarom dužine 1,25km, što znači da se ukupno trče 2 kruga prije prolaska kroz ciljnu kapiju.

Evo i podsjetnika kako je sve izgledalo prošle godine:

Kao što sam ranije i pisao, za ostvarenje cilja ti je potreban cilj, a smatram da je ova trka idealna za ostvarenje istog!